56314313 mobil 41260319
Praktiske detaljer

Glaskunst - Spørgsmål og svar

Jeg har udstillet mange steder i indland og udland, se listen udstillinger

Nu har jeg af bekvemmelighed valgt kun, at have mit eget Glaspatch Galleri.

Jeg elsker den personlige kontakt og mit Glaspatch Galleri viser alle værker optimalt. Her er kunst både inde og ude fordelt på hele matriklen.

Glaskunst Glaspatch galleriet - Allegade 66, 4690 Haslev.

Åbeningstider i galleriet

Jeg har meget flexible åbningstider. Blot kontakt mig, så finder vi et tidspunkt, der passer os alle. Skriv på glaspatch@glaspatch.dk eller ring på Mobil 41 26 03 19.

Adresse: Allegade 66, 4690 Haslev.

Jeg giver gerne en lille rundvisning i den store glaspavillion i forhaven,  muret udendørs Galleri , samt rundt i hele huset i 3 etager. Her er et stort udvalg i glasmosaikker, glasfade, glasskulpturer, glasfriser m.m. stort som småt. I Glaspatch Galleriet kan du også se glasværker, som ikke er på denne hjemmeside.

Der er rigtig meget at se på. Hvis der ikke umiddelbart er det , som du ønsker dig , udfører jeg gerne på bestilling med inspiration og godkendelse fra dig. Mit personlige glaskunst udtryk skal nok komme med, det kaster sig ind i glasset.. :) Se mere om bestillinger her GlaspatchGlaskunst.dk/specialopgaver 

Permanent ophængning af Glaspatch glaskunst

De fleste værker er monteret i sølvsatinerede trærammer, som er lette at hænge op indendørs. Små værker kan nøjes med et enkelt ophængningspunkt, hvor større værker har glæde af 2 solide ophængnings punkter. På løse vægge bør bruges raffluks eller andet for at sikre stabiliteten.

De billeder, som ikke er i ramme, kan opsættes ved hjælp af skinner og wire fastgjort i loftet eller andet ,- eller man kan opsætte vha. spejlbeslag. Disse passer med tykkelsen af billederne (6 mm), og ses meget lidt.

Placering af glaskunsten

Billederne kan placeres både indendørs og udendørs, da de tåler både lys og fugt. Ved placering permanent udendørs anbefales en rustfri stål - eller galvaniseret ramme . Opsætning vha. spejbeslag eller andet vejrbestandigt ophæng kan ligeledes anvendes. Blot spørg ind til den løsning, der passer til dit behov.

Vindues placering - direkte lysgennestrømning

Når glasmosaikkerne og anden glaskunst placeres med direkte sollys fås der extremt flotte farver, reflekser og liv i glasset. Lysets vinkel, intensitet og dagsfarve påvirker det visuelle indtryk og giver liv og glæde til glasset. - På denne måde fås i virkeligheden et skift i glaskunst værkerne - helt uden egen indsats.

udendørs kunst, glasmosaik, glaskunst, kunst, mosaik, kunstmosaik, glaskunstner

udendørs kunst, havekunst, glaskunst, kunstmosaik, glasmosaik, glaskunstner,

Blue heart  Glaskunst kunstmosaik glaskunstner mette enøe 

Ophængning på væg

Glaspatch værkerne egner sig også til helt alm. vægophængning. Her er vist lidt eksempler.

Samliv Glaskunst kunstmosaik Glaskunstner Mette Enøe

 

 

Ophængning udendørs

Værker der er monteret i stålramme eller anden vejrbestadigt ophæng kan placeres udendørs til fryd og glæde hele året. Glas er yderst tolerant overfor temperaturskift, så de klarer skift mellem vinter, vår og sommer, de tager det som det kommer.

Glaskunst udendørs galleri udstilling - Glaskunster mette enøe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udendørs tør ophængning. 

På et overdækket sted uden opvarmning men tørt kan alle værker placeres. Selv værker i træramme klarer det fint. her fra udendørs muret galleri uden varme, dv.s fuld frost om vinteren.

 

Belysning

 

Mange værker klarer sig fint med det almindelige dagslys, men har du en mørk placering eller ønsker extra lyseffekt er der forskellige muligheder.

Min foretrukne extra belysning er vægplacerede spots, der er rettet mod væggen hvor værket hænger. Dette lyser hele rummet op og fremhæver på herligste vis glaskunst mosaikkerne.Der kan også monteres lys på bagsiden af værkerne. Man skal da overveje om man ønsker at se lyskilden igennem. Passer det til i stilen ? Eller bør lyset arrangees så kilden er kamoufleret ? Det afhænger af værkets udførelse, hvad der er muligt og optimalt. Der er ca. 1 cm friplads bag ved glasset i rammen,så her kan der frit eksperimenteres med diverse diode lys m.m. Der er mange muligheder på markedet.

Rengøring

Da overfladen kan være meget 3-dimentionel på mosaikker og glasfade er den letteste og mest praktisk at anvende den lille bløde børste på støvsugeren,den rengør med lethed både mosaikker og glasfade. Ellers er forsigtig aftørring med en let fugtig svamp rigtig god på de mere glatte overflader.

Almindelige / Specielle rammer

Svæverammerne vist nedenfor til højre er den mest anvendte type.Disse er sølvpatinerede. Svæverammerne kan også fås i flere farvevarienter, såsom helhvid eller sort.

Ønsker man anderledes rammer til sit glaskunstværk er der utallige muligheder. Billeder uden ramme kan eftermonteres i en ramme efter dit valg.

Et nyt billede kan lægges direkte i den ramme du ønsker. Den lokale smed kan udføre rustfrie stålrammer efter mål, som kan anvendes ved udendørs placering.

Forsendelse

Det er altid rart at se varen direkte før køb, men er du forhindret i dette, kan varen sendes med  Post Danmarks takster.

Har du andre spørgsmål er du meget velkommen til at skive til mig : glaspatch@glaspatch.dk

Undervisning.

Nej. Jeg underviser ikke i denne teknik. Jeg har selv udviklet den, og brugt år på at udvikle den.

Hvis du anvender mine teknikker eller billeder, så husk at der er Copy-right. Når jeg er 90 år og ikke orker mere, videregiver jeg alle oplysninger til diverse engagerede personer.